Vállukra vették negyedük gondját is

Esküt tettek Eger idei esztendőre elválasztott fertálymesterei

Felavatták Eger új fertálymestereit az elmúlt hét végén. A Bazilikában tartott istentisztelet után az ünneplők az elhunyt negyedmesterek kopjafájánál tisztelegtek, majd a Líceumban Habis László polgármester vette ki a tizenhat negyed leendő elöljárójától az esküt.

 

A hagyományokhoz híven a testület főkapitánya, Várkonyi György a szalagos bottal egyenként megérintve a 2014-re elválasztottak vállát, avatta föl őket a szolgálatra, akik ezzel egy időben vették át elődjüktől hivataluk jelképeit, a szalagos botot és a százráncú köpenyt, melyet egy esztendőn át viselhetnek.

A 2014. év fertálymestere lett Cséfalvay Gyula (Város I. negyed), Lengyel József (Város II.), Majoros Gábor (Város III.), Herczeg Béla (Város IV.), Kovács András (Szent János város-Hatvan I.), Petrovics Bálint (Szent János város-Hatvan II.), Csapó Norbert (Alsó-Károlyváros-Hatvan III.), Veréb István (Felső-Károlyváros-Hatvan IV.), Cziglédi László (Rác hóstya), Haraszti György (Cifra-Sánc), Lutter László (Maklár I.), Zay Ferenc (Maklár II.), Soós Imre (Szent István város), Köves Gyula (Szent Lajos város), Tarsoly József (Felsőváros) és Vallus István (Felnémet).

 

A képeket Gál Gábor készítette: