Archívum

PostHeaderIcon Beszámoló eseményekről

PostHeaderIcon Az egri fertálymesterség élő hagyománya

2014. szeptember 19-én, Budán a volt Honvéd Főparancsnokság megújult aulájában, ünnepélyes keretek között „Az egri fertálymesterség élő hagyománya“ az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Szellemi Kulturális Örökség Szakbizottsága javaslata alapján felvétetett a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére.
Az ünnepélyes átadáson Várkonyi György főkapitány, Oláh István vicekapitány, Dr. Veres Gábor, Dr. Petercsák Tivadar és Krupa Sándor kiérdemült fertálymesterek vettek részt. 

Bővebben...

 

KIRÁLYKÖSZÖNTŐ

2014.08.19.

 

         Augusztusban ünnepel az ország. A szorgos munka meghozta gyümölcsét, s egy szusszanásra megállhatunk hálát adni, dicsőíteni, köszönetet mondani. Hálát adni a Teremtőnek és dicsőíteni mindazért a kegyelemért, mellyel folyamatosan elhalmoz bennünket. Hálát adni Nagyboldogasszonyunknak, hogy ezer éve patrónánk Isten színe előtt. Hálát adni a sok dolgos kéznek, hogy az új kenyér idén is ott lehet a családok asztalán. Köszönetet mondani első, államalapító királyunknak, hogy egységbe kovácsolta sokszínű népét, bölcs törvényekkel szabályozta országa rendjét megteremtve alapját megmaradásunknak. Ez az alap pedig szilárd, hiszen a krisztusi szegletkőre támaszkodik és Mária szelíd alázata, fiához esdeklő imái erősítik.

Bővebben...

 

PostHeaderIcon Koronás kopjafa állítás Erdélyben - 2014

 

 

Fertálymesterek Csíksomlyón - 2014

 

Vállukra vették negyedük gondját is

Esküt tettek Eger idei esztendőre elválasztott fertálymesterei

Felavatták Eger új fertálymestereit az elmúlt hét végén. A Bazilikában tartott istentisztelet után az ünneplők az elhunyt negyedmesterek kopjafájánál tisztelegtek, majd a Líceumban Habis László polgármester vette ki a tizenhat negyed leendő elöljárójától az esküt.

Bővebben...

 

Mikulás napi ünnepség
Szent István városnegyed-Csákó
2013.12.07.
Készítette: Kovács László

 

 

 Királyköszöntő

2013. augusztus 19.

 

„Magyarok fénye, Ország reménye, 

Légy áldott Szent István király, 

Légy áldott Szent István király”

 

Ma rád tekintve, tetteid idézve ünnepel az ország és ünnepelünk mi is, egriek. Ünnepelünk, mert ezer éve fáklyánk vagy, világító fáklyánk. Erős hited, igazságosságod, őszinte alázatod, Boldogasszony iránti szereteted tett Krisztus apostolává s tartotta meg nemzetünket mind a mai napig. Ezért jövünk évről évre fáklyával a kézben e szent falak közé, hogy emlékezzünk, hogy hálát adjunk, hogy köszönetet mondjunk, hogy ebben a rohanó világban elcsendesedve megálljunk, szemünket az égre emeljük belefeledkezve Isten végtelen szeretetébe. De jövünk hozzád vigaszért, útmutatásod várva, hitünket, szellemünket, testünket erősíteni. Mert ma erre van a legnagyobb szükség.

Bővebben...

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 9